Søk i arkivet

Båtliv

Arnulfs logg-blogg VII: Fra Brønnøysund til Bodø

– Turen er fortsatt som et eventyr, med litt nyanser, forteller skipper Arnulf Wibe på sin seks måneders båttur langs norskekysten. – Været har vært mer enn godt nok for en som elsker å feriere i hjemlandet, med mange midnattsol-netter rundt tjue grader.  "Det er deilig å være norsk i Norge" ! Her er Arnulfs sjuende rapport fra sin eventyrreise.

Västkystperle med plass til 250 båter

Hunnebo-stranden er perfekt for barnefamiler og voksne seilere som ønsker en rolig ferie. Det er heller ikke langt til Sotenkanalen, som forbinder Hunnebo-stranden med Smögen og Kungshamn.

Vikingtokt i Oslofjorden

Søndag kveld ankom det tretti meter lange langskipet "Havhingsten" Oslo og Bygdøy.  Med vinden i ryggen lenset verdens største vikingskip inn Oslofjorden. I kveld er det klart for nytt vikingtokt, uavhengig av vindforholdene.

Båtlivet eksploderer

I forrige uke var det få båter på fjorden, men i løpet av helgen begynte det å yre. Sommeren har kommet. Her er noen bilder fra Tønsbergs området.

Fjorden full av makrell

15 makrell på tre timer var dagens fangst for disse karene.

Skipper Arnulfs logg-blogg VI: Til Helgeland

I sin sjette rapport fra sin Norgesomseiling med sin «Doffen», beskriver skipper Arnulf Wibe turen fra Trøndelag og opp til Helgeland og Salten. Å få møte Helgelandsskysten i strålende sol er en opplevelse han unner flere!

Sol og sommer i festivalbyen

Skudeneshavn kunne ikke fått bedre vær under Skudefestivalen enn det vi har her i dag. Etterhvert som kvelden faller på fylles havnen opp av båter fra fjern og nær.

Dyr diesel i Grimstad

Grimstad har den dyreste dieselen på Sørlandskysten ifølge en undersøkelse NRK har foretatt. Kr. 9,20 per liter var dieselprisen i Grimstad sist helg. Billigst var det på Flekkerøya.

Stjal propellen på politibåten

Da noen hadde stjålet propellen til politibåten, måtte politiet i Kragerø ta taxibåt for å sjekke ut en nødmelding. Heldigvis var det ikke fare på ferde.

Betalte 500.000 for båtplass

Jakten på båtplass i Oslo-området når nye, ekstreme høyder. En halv million kroner ble nylig betalt for en båtplass i Oslo, melder Finansavisen. Noen høyere?

Skipper Arnulfs logg-blogg V: Fra Ålesund til Gjæslingan

Velkommen til skipper Arnulf Wibe reisedagbok fra hans halvårige tur langs norskekysten i sin Dolphin ved navn «Doffen». Her følger reisebrev nr V, fra strekningen Ålesund til Gjæslingan i Trøndelag. På denne delen av turen har Arnfinn Wibe hatt besøk av sin sønn, Andreas.

Venter på vann

M/B Bitihorn seiler om sommeren over 1000 meter over havet, men vannmangel gjør at det spøker for årets sjøsetting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reddet av «Ada Waage»

Redningsskøyta reddet lørdag to personer en nautisk mil fra Sørvær. En av mennene fikk ringt sin bror, som igjen varslet redningsskøyta. Da den kom fram hadde mennene ligget i vannet ca en halv time.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen