Søk i arkivet

Båtliv

Nye skjær prioriteres ikke

Til tross for de alvorlige båtulykkene den siste tiden har Kystverket ikke planer om å merke nye skjær.

VHF-basestasjon åpnet på Mjøsa

Nå kan nesten ti tusen småbåteiere glede seg over VHF- radio på Norges største innsjø.

På tyveritokt i Leangbukta

Tre litauere var i ferd med å rundstjele båter i Leangbukta da en nabo ble oppmerksom på noen lyder og varslet politiet.

Klassisk trebåtreff i Åsgårdstrand

Årets siste treff for klassiske trebåter fant sted i Åsgårdstrand i helgen.

Mye penger i kjølvannet

Kraftig vekst i antall fritidsbåter gir også penger i kassa for gjestehavner langs kysten. Hver person om bord i fritidsbåtene legger igjen i snitt 374 kroner i døgnet.

Arnulfs 8. logg-blogg: Bodø - Lofoton - Sandnessjøen

Etter et par uker med sterkt skiftende vær i Salten og Lofoten, har Doffen møtt godværet igjen på Helgeland. – Det er fasinerende med de sterke skiftingene i været her nord, forteller skipper Arnulf Wibe. – Det har vært ganske vanlig å oppleve fire årstider i løpet av én dag. Doffen har fått prøvd seg i all slags vær nå, og i all hovedsak bestått prøven!

Arnulfs logg-blogg VII: Fra Brønnøysund til Bodø

– Turen er fortsatt som et eventyr, med litt nyanser, forteller skipper Arnulf Wibe på sin seks måneders båttur langs norskekysten. – Været har vært mer enn godt nok for en som elsker å feriere i hjemlandet, med mange midnattsol-netter rundt tjue grader.  "Det er deilig å være norsk i Norge" ! Her er Arnulfs sjuende rapport fra sin eventyrreise.

Västkystperle med plass til 250 båter

Hunnebo-stranden er perfekt for barnefamiler og voksne seilere som ønsker en rolig ferie. Det er heller ikke langt til Sotenkanalen, som forbinder Hunnebo-stranden med Smögen og Kungshamn.

Vikingtokt i Oslofjorden

Søndag kveld ankom det tretti meter lange langskipet "Havhingsten" Oslo og Bygdøy.  Med vinden i ryggen lenset verdens største vikingskip inn Oslofjorden. I kveld er det klart for nytt vikingtokt, uavhengig av vindforholdene.

Båtlivet eksploderer

I forrige uke var det få båter på fjorden, men i løpet av helgen begynte det å yre. Sommeren har kommet. Her er noen bilder fra Tønsbergs området.

Fjorden full av makrell

15 makrell på tre timer var dagens fangst for disse karene.

Skipper Arnulfs logg-blogg VI: Til Helgeland

I sin sjette rapport fra sin Norgesomseiling med sin «Doffen», beskriver skipper Arnulf Wibe turen fra Trøndelag og opp til Helgeland og Salten. Å få møte Helgelandsskysten i strålende sol er en opplevelse han unner flere!

Sol og sommer i festivalbyen

Skudeneshavn kunne ikke fått bedre vær under Skudefestivalen enn det vi har her i dag. Etterhvert som kvelden faller på fylles havnen opp av båter fra fjern og nær.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen