Søk i arkivet

Båtliv

Advarer mot båtbrannfare

Når hundrevis av båte er ventet til Sildajazz i Haugesund til helgen kan båtbrann skape dramatiske situasjoner.

Her er helgens begivenheter

Vi er inne i den siste hele sommerferieuka for skoleelever, men festival-Norge har fortsatt noe å by på. Her er helgens festivaler og tilbud.

Skinnende nostalgi

Med sol fra klar augusthimmel blir de lakkglinsende lekkerbiskene i Risør enda vakrere.

Dette skjer til helgen

Norges største trebåtfestival i Risør åpner dørene denne helgen. Samtidig underholder Marit Larsen, Lars Vaular, Chand, Åge Alexandersen, Postgirobygget, Donkeyboy på flere av helgens festivaler.

Vikingskip til salgs

Ønsker du å skille deg ut i mengden av hvite plastbåter? Drømmer du om et vikingskip? Nå kan du kjøpe «Åsa», en fullskalakopi av Osebergskipet.

Savner småbåtregister for å stoppe båtsnikere

Daglig stikker båteiere fra regninga i Tønsberg Gjestehavn. Havnevakta mener et obligatorisk småbåtregister hadde gjort jobben enklere.

Dette kan du gjøre til helgen

Selv om vi går inn i den siste helgen i juli finnes det mer enn nok å finne på langs kysten. Over ni festivaler går av stabelen denne helgen - deriblant Tall Ships Race i Kristiansand.

Avdekker storsmugling av fritidsbåter

Tollvesenet frykter den rene eksplosjonen i antallet fritidsbåter som smugles inn i landet. Ulovlighetene kan også koste kjøpere av smuglergodset dyrt.

TG Alfa: Finsk kompromissløshet

I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i Alfa-modellen har finske TG Boats rendyrket fabrikkens nye flaggskip som en rask skyssbåt for tøffe forhold. 

Heier på broren

– Kom igjen! roper Maria Dehli Vigeland (21) ved siden av oss og holder opp en selvlaget fane med «Magnus el vikingo», mens speakeren måtte be båtfolket tie stille.

Kan kreve eiendomsskatt for flytebrygger

Norske kommuner kan kreve eiendomsskatt for flytebrygger. Det kommer frem av en fersk dom i Sarpsborg.  

Bygger fullskalakopi av Osebergskipet

Nesten 1200 år etter at Osebergskipet ble lagt i haug bygges det en fullskala kopi. Ingeniør Truls Frednes er en av mange som har meldt seg frivillig til å svinge øksa i sommerferien.

Her er helgens festivaler

Månefestivalen, beach party i Kristiansand med Madcon på gjestelisten, samt koggeregatta er noe av det du kan få med deg førstkommende helg.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen