Søk i arkivet

VANNSCOOTERE I HOLMESTRAND: Kan nå brukes lovlig.
VANNSCOOTERE I HOLMESTRAND: Kan nå brukes lovlig. Foto:

Nå også fullt lovlig i Holmestrand

Fylkesmannen har opphevet det lokale vannscooterforbudet i Holmestrand.

Forrige uke skrev Båtliv at fylkesmannen har opphevet Sandes vannskutervedtak, mens nabokommumen Holmestrand fortsatt står igjen. Nå har fylkesmannen også opphevet forbudet i  nabokommunen Holmestrand. Fylkesmannen la til grunn for sin avgjørelse at kommunens saksutredning i forbindelse med forskriftsarbeidet var mangelfull. Holmestrand kommune blir bedt om at de nå på eget initiativ opphever forskriften som forbyr vannscooterkjøring.

HOLMESTRAND: Innseilingen til
Holmestrand.

HOLMESTRAND: Innseilingen til Holmestrand. Foto: Jørn Finsrud.

Chrisitan Hammernes i Norges Vannscooterforbund sendte høringssvar til Holmestrand kommune da forskriften var under behandling. Der påpekte Hammernes at forbudet ikke var begrunnet med annet enn et ønske om å diskriminere, og at det ikke var et reelt og dokumentert behov for et forbud. Hammernes påpeker også at forbudet var stikk i strid med lovgivers uttalte intensjon og vedtak i 2017, der man vil likestille vannscootere med alle andre ulike fartøystyper samt forenkle lovverket.

Hammernes kjenner ikke til noen tilfeller av at noen er blitt tatt for ulovlig vannscooterkjøring i Holmestrand, til tross for at forbudet i fjor tilsynelatende ikke har påvirket bruken.
Stavanger, Hvaler og Fredrikstad er kommunene som nå står igjen med forskrift som forbyr vannscooterkjøring. Norges Vannscooterforbund har sendt klage til fylkesmannen i Rogaland, og for Fredrikstad og Hvaler er klagen sendt til sivilombudsmannen.

I Stavanger er stort sett hele området dekket av farled, og i farled gjelder ikke kommunale ordensforskrifter. I farled er det Kystverket som har myndighet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen