Søk i arkivet

TESTET I BÅTLIV: Yamaha og Sea Doo vannscootere.
TESTET I BÅTLIV: Yamaha og Sea Doo vannscootere.

Opphevet vannscooterforskrift i Sande

Fylkesmannen har opphevet Sandes vannskutervedtak, mens nabokommumen Holmestrand fortsatt står igjen.

Få kommuner i Norge har vannscooterforbud nå, etter at det nye regelverket tredde i kraft. Det har vært tvil rundt lovligheten av et forbud. Flere kommuner som hadde forbud har derfor fjernet dette. Båtliv skrev i fjor at det var fire kommuner kommuner langs kyst-Norge som forbyr vannscootere, og det var Sande, Holmestrand, Fredrikstad og Hvaler. Men nå har altså fylkesmannen opphevet forbudet i Sande.

Nådde ikke fram

Ifølge nettsiden Vannscooter Norge ble dette gjort allerede i februar, og fylkesmannen måtte nylig sende ut ny melding til partene fordi beskjeden om opphevelse ikke hadde nådd fram. Forskriften er derfor heller ikke slettet fra Lovdata.
Til Vannscooter Norge sier gruppeleder og ordførerkandidat for FrP i etter hvert nye Holmestrand (slås sammen med Sande og Hof) at han er glad for avgjørelsen. Vogt sto i spissen for å oppheve forbudet i Sande. Nå mener han at forskriften i Holmestrand også må oppheves, som følge av avgjørelsen i Sande.

LEDER I NORGES VANNSCOOTERFORBUND:
Christian Hammernes.

LEDER I NORGES VANNSCOOTERFORBUND: Christian Hammernes. Foto: Privat

Lovlige soner

Norges vannscooterforbund opplyser at de vil en sende brev til Fylkesmannen med avklaring rundt Holmestrand kommunes ordensforskrift med krav om at lovlighetskontroll blir gjennomført . Men slik det er i dag kan man til dels kjøre vannscooter i Holmestrand, tross forbudet. Leder Christian Hammernes i vannscooterforbundet sier at dette også gjelder Fredrikstad og Hvaler.

– Nesten hele kysten der er dekt av farled, så forbud gjelder derfor nesten ingen steder, sier Hammernes til Båtliv. Han forklarer at vannscootere i den sonen skal kjøre «rolig og aktsomt». Dette fordi det ikke er tillatt å regulere hastighet i ordensforskrift, kun i fartsforskrift.

– Stavanger havn kopierte nylig samme regulering. Der er også stort sett hele området dekket av farled, og i farled gjelder ikke kommunale ordensforskrifter. I farled er det Kystverket som har myndighet. Også i Holmestrand er det relativt mye farled og litt fartsforskrifter. Sonen der gjelder med andre ord heller ikke 400 meter ut fra land mange steder, sier Hammernes.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen