Søk i arkivet

Ny fartsgrense for båter i Oslo

Om et par uker blir det forbudt å kjøre fortere enn 25 knop i Oslo kommune.

–Kystverket godkjente i forrige uke forskrift om fartsbegrensning i sjøen for Oslo kommune. Denne vil tre i kraft 17. juni 2019, opplyser sikkerhets- og beredskapsrådgiver Katrine Brede Didriksen i Oslo Havn KF.

Les også: Foreslår 5 knop i hele indre Oslofjord (for abonnenter)

Det var i fjor sommer stor debatt rundt både regulering av vannscooter og endring av fartsgrensene til sjøs i hovedstaden.

I forslaget til ny fartsforskrift som ble sendt ut på høring var det lagt inn en utvidelse av fem knops sonen til 200 meter fra land, og en generell 25 knops sone for resten av farvannet i Oslo kommune.

I det endelige forslaget som Kystverket nå har godkjent, beholder Oslo kommune allikevel den tidligere fem knops sonen 150 meter fra land. Det nye er altså at maksfarten for resten av kommunens farvann er 25 knop.  

 

–Det stemmer at det ble noen justeringer fra høringsforslaget, sier Siv Ellen Omland hos Oslo Havn. Dette betyr at regelverket fra og med 17. juni 2019 blir som følger:

 

  • 5 knop sone 150 meter fra land, samme som vi har i dag.
  • Maks 25 knop i Oslo kommunes sjøområde for øvrig.

 

 

 

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen