Søk i arkivet

Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Kystverket til innsats:Rydder utilgjengelige steder med egne mannskaper

I går, torsdag startet Kystverket den første av syv planlagte ryddeaksjoner. 1,2 tonn søppel ble fjernet fra strandsonen på Gitterøya-Vardholmen ved Haugesund.

Ifølge en nyhetsmelding på Kystverkets nettsider ble det blant annet funnet rundt 400 plastflasker, store mengder trålnett og andre fiskeredskaper, mye knuste glassflasker og store mengder bomullspinner. 

24 personer deltok i aksjonen. Kystverket vil benytte egne fartøyer ved aksjoner slike på mer utilgjengelige steder, der frivillige dugnadsgjenger ikke så lett kan komme til. 

Gitterøya-Vardholmen ble i tillegg valgt ettersom flyfoto viste at det var særdeles mye skrot i strandonen her, mye mer enn det som ble observert fra sjøen.   

– Til tross for overraskende mye søppel, klarte vi ved hjelp av entusiastiske ansatte å fjerne alt fra presenninger og bildekk til q-tips og mindre plast som var gått i oppløsning og som lå i lag i jordsmonnet. Vi har en formidabel jobb foran oss for å fjerne all plasten langs kysten, men hvis folk klarer å slutte å forsøple tror jeg vi skal klare å rydde hver en vik, sier fungerende regiondirektør Jon Leon Ervik.

Prosjektmålet for Kystverkets strandryddeaksjoner er at de ansatte skal rydde marint avfall for å gjøre en forskjell for miljøet lokalt. I tillegg skal Kystverket erfare og lære om og hvordan etatens aksjonsorganisasjon kan benyttes ved håndtering av marint søppel, skriver Kystverket i nyhetsmeldingen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen