Søk i arkivet

Enorme ødeleggelser etter storm i Italia

Flere liv og store verdier gikk tapt da vind på 50 meter per sekund feide over landet denne uken.

ØDELEGGELSER: Nesten 200
båter ble skadet av kraftig storm i Rapallo denne uken.

ØDELEGGELSER: Nesten 200 båter ble skadet av kraftig storm i Rapallo denne uken.

Særlig byen Rapallo rett syd for Genua ble hardt rammet. Byen ligger en spasertur fra idylliske Portofino, Santa  Margherita, et område kjent for høy konsentrasjon av dyre båter. Havna i Rapallo hadde 390 båter, og halvparten av dem skal nå være ødelagt av været. 

Økt sikring

Havnen ble rammet av uvær også i 2000, og etter dette ble moloen forsterket. Høyden på moloen ble økt med 1,3 meter til 6,5 meter, men det var ikke nok til å motstå bølger på over ti meter som hamret på havna i mange timer. Det endte med at barrieren ble skadet og førte til en åpning på 300 meter. Vinden skal ha vært opp i 180 km/t, eller 100 knop.

Høyvann og dødsfall

Stormen førte til oversvømmelser en rekke steder, og fortsatte over på østkysten av Italia. BBC melder om 11 dødsfall som følge av uværet. Over 75 % av Venezia skal ha vært oversvømt. En av de døde skal være en 63-år gammel kitesurfer. 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen