Søk i arkivet

Solgte båtheis fra undervannskontor

For å skape blest om båtheiser og havets miljøproblemer, gjorde Even Rebech i Nordic Boatlift nylig et uvanlig rekordforsøk.

Even Rebech lot seg senke ned i et undervannskammer i Jules Underwater Lodge i Key Largo i Florida. Her oppholdet han seg i over et døgn, og med tilgang til PC og telefon var målet å selge flest mulig båtheiser på et døgn.

Ifølge avisen Keys News solgte nordmannen 12 båtheiser i forbindelse med undervannsstuntet, og syv av dem skjedde mens han var under vann. Rebech sier at han gikk inn for å selge båtheiser etter å ha lest Miljødirektoratets rapport om mikroplast, som er plastpartikler på under fem millimeter i lengde. Det er beregnet at 150 millioner tonn plast sirkulerer i verdenshavene, og mye av dette brytes gradvis ned til mikroplast som i neste omgang går inn i næringskjeden.

Les også: Spar miljøet med båtheis

Bunnstoff

Fiskebåter og fritidsbåter bidrar til forsøplingen blant annet gjennom bunnstoff som avgir mikroplast. For Rebech går idealisme og forretninger hånd i hand: Han mener at båtheis kan bidra til å avhjelpe problemet, og ønsker at myndighetene skal bidra til å tilrettelegge for at folk kan løfte båtene ut av vannet når de ikke er i bruk.

Les også: Få bunnen ren gratis

– Etter et døgn på ti meters dyp var det deilig å komme seg på land og få seg en dusj, sier Rebech til Båtliv. Han jobber nå med å få verdensrekorden i undervannssalg godkjent av Guinnes, som utgir den kjente boka med liste over verdensrekorder.

 

 

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen