Søk i arkivet

HAVNEBOKFORFATTERE: Magne Klann, Jon Amtrup, og Jørn Engevik gir sine beste tips.
HAVNEBOKFORFATTERE: Magne Klann, Jon Amtrup, og Jørn Engevik gir sine beste tips. Foto:
HENNINGSVÆR: Et av mange gode turmål.
HENNINGSVÆR: Et av mange gode turmål.

Havnebokforfatternes favoritterNorges beste havner

Jordomseilere sier det gang på gang etter hjemkomst; få land er finere å seile i enn Norge. Så hvorfor ikke få Norges tre fremste havnebokforfattere til å by på det beste av det beste?

Magne Klann, Jon Amtrup og Jørn Engevik, forfattere av henholdsvis «Havneboka», «Norske kystperler» og Havneguiden» har fått en utfordring: Dere har en uke til rådighet; gi oss et forslag til den beste turen dere kan tenke dere!

Vi tildelte Skagerrak til Magne Klann, Jørn Engevik fikk Vestlandet og Jon Amtrup Nord-Norge. De tre forfatterne skulle geleide oss til havner der vi enten kan oppleve noe eller få rørt litt på kropp og sjel.

Jon Amtrup starter sin tur i Bodø og ender opp samme sted etter en rundtur i Lofoten. Jørn Engevik legger starten til Bulandet langt ute i havet i Song og fjordane og fortøyer etter en uke i Ålesund. Ursholmen helt syd på Kosterøyene i Sverige er utgangspunktet for Magne Klanns tur. Etter syv døgn fortøyer han i Stavern.

Les her:

Jon Amtrup: I midnattsolas betagende rike

Jørn Engevik: Det er best i vest

Magne Klann: Det sommerblide triangelet

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen