Søk i arkivet

Røykdykkermaske for menigmann

Det virke dramatisk å ta med røydykkermaske i båten, men ideen er slett ikke dum. Dessuten er prisen svært overkommelig.  

Sommerens dramatiske tunnelbranner har fått Wee Trading til å lansere en rimelig, CE-godkjent evakueringsmaske med pustefilter som varer 40 eller 60 minutter. Masken gjør det mulig å komme seg ut av tett, giftig røyk uten å få større luftveisskader eller, i verste fall, stryke med.

Det er ingen grunn til at en slik maske bør bli liggende i bilen eller i feriebagasjen: På større fritidsbåter kan den være et livreddende hjelpemiddel i tilfelle brann, særlig under evakuering av personer som er inne i en røykfylt kabin, eller som beskyttelse under brannslukking, som på bildet. Skulle vinden snu, vil denne røykskyen være svært helsefarlig.

Prisene starter på 350 kroner pluss moms, og Wee tilbyr kvantumsrabatter.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen