Søk i arkivet

Nye kodesystemer for håndholdt VHF

1. januar ble det innført en ny standard for programmering av bærbare VHF-radioer med DSC (Digital Selective Calling).

Håndholdte VHF-er med DSC skal heretter programmeres med et MMSI (Maritime Mobile Service Identity) i formen «8MIDXXXXX», dette i motsetning til fartøy-MMSI, som starter med «MID».
 
I utgangspunktet baseres de nye kodene på fartøyets MMSI, men Telenor maritim radio åpner også for at en bærbar VHF med DSC kan programmeres med et frittstående MMSI, slik at radioen kan brukes fra mer enn ett fartøy uten omprogrammering. 
 
Ifølge Telenor er fordelen med det nye formatet todelt: Sikkerhetsmessing representerer det en styrke, da en nødalarm fra en slik radio vil vise mottaker at det dreier seg om en bærbar enhet med de begrensninger som ligger i det. I tillegg er gir det rent kommunikasjonsmessig mulighet for den bærbare radioen kan kommunisere med hovedstasjonen via DSC.
 
I dag er det utstedt vel 400 lisenser for bruk av bærbar VHF med DSC, og ingen av disse radioene behøver å omprogrammeres.
- Hvis noen allikevel velger å gjøre det, må lisensavdelingen få beskjed slik dette kan noteres i våre system, skriver Telenor maritim radio i en pressemelding.
 
Mer info: www.maritimradio.no
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen