Søk i arkivet

Endelig kvitt rur på drevet?

Fortsatt kan vi kjøpe relativt effektivt, «gammeldags» bunnstoff her i Norge, men drev og undervannshus krever uansett særbehandling. Med sin nye Aqualine Optima-spray mener Jotun at disse sårbare delene kan beskyttes bedre.  

Hekkaggregater og undervannshus skal ikke uten videre grobeskyttes med en tilfeldig valgt boks vanlig bunnstoff. Kobberinnholdet i en del bunnstoffer kan resultere i galvanisk tæring på lettmetalldeler. Samtidig er særlig hekkaggregater sårbare for skarpe skjell og knudrete rur som biter seg solid fast og som i verste fall kan gi ubalanse i propell, påvirke styringen, ødelegge pakninger og blokkere kanaler. 
 
Det finnes mange spesialsprayer og malinger som kan brukes på de utsatte komponentene, men effekten varierer sterkt. Med Optima-utgaven av Aqualine sier Jotun at problemet er løst, i alle fall for én full sesong av gangen.

Drevsprayen ble først lansert på båtmessen i Gøteborg, i en versjon tilpasset svenske regler. Snart kommer en «norsk» versjon av Optima på markedet. Ifølge Jotun at testresultatene er meget gode, både fra statisk testing og testing på båter i bruk: 

‐ Fordelen for kunden er at vi endelig får det markedet har spurt etter i lang tid – en drevspray som faktisk fungerer. Med den forbedrede teknologien løfter Aqualine Optima standarden for denne typen produkter på det norske markedet. Forutsatt at forbehandlingen er riktig utført og at man påfører riktig filmtykkelse, gir produktet det det lover - et rent drev gjennom hele sesongen, sier Anders Tofte Wilhelmsen, ansvarlig for Yachting i Skandinavia i en pressemelding. 

Han mener en nøye behandling med det ny groemiddelet vil bli grundig belønnet når høsten kommer. Da kan det spares mye tid og arbeid på å slippe skrape drevet rent. 
 
Jotun understreker at underlaget må rengjøres for olje og skitt før påføring av Aqualine, og delene som skal groebeskyttes må også grunnes med Vinyl Primer.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen