Søk i arkivet

Billig og god sink

Våren nærmer seg, snart er det tid for båtpuss. Pengene ruller ut, men det kan i alle fall spares noen noen kroner på å kjøpe billig sink.  

Gigantkjeden Biltema har lenge hatt lave priser på den livsnødvendige sinken, men debatten har gått høyt blant båteiere om det er akkurat her vi skal velge å spare noen hundrelapper. Tross alt kan konsekvensene av manglende korrosjonsbeskyttelse bli store.
 
En test i det svenske bladet Praktisk Båtägende tyder på at båtfolk kan kjøpe Biltema-sink med god samvittighet. Biltema var både den klart billigste leverandøren i utvalget av akselanoder, med en sink som kostet en tredjedel av den dyreste varianten - og var faktisk også best i test: Biltemas akselanode veide mest før testen og ofret mest sink.
 
Selv om testen er over et år gammel og kun omfatter akselanoder velger vi derfor å videreformidle lenken. Vi kan ikke garantere at svenskene ikke har endret legeringen siden sist, og understreker at testen kun gjelder ett produkt. Men interessant er likevel Praktisk Båtägendes oppsummering: «I særklasse billigst, lettmontert og mest sink for pengene».
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen