Søk i arkivet

Mazury satser skandinavisk

Mazurys styrehusbåt 670 PH er en av debutantene på Boot 2012. Men det polske verftet er slett ikke ferdig med utviklingen av modellen: Snart kommer båten med negative vinduer.  

Boot, Düsseldorf:

- Vi lytter til det skandinaviske markedet, og dere vil jo ha sjarkvinduer, innrømmer produksjonssjef Radoslav Kolakowski mer enn gjerne når han viser vei rundt på den attraktive styrehusbåten.
 
I tillegg til at styrehuset får nye vinduer vil Kolakowski senke høyden på overbygget en smule slik at vindfanget ikke blir så stort. Men om båten skal bli en fullverdig «skandinav», må også det tonete frontvinduet av akryl erstattes av klart, herdet glass slik at det blir mulig å montere vindusviskere. Konfrontert med innvendingen sier Kolakowski straks at dette ikke er noe problem å ordne, forutsatt at det kommer inn ti-femten bestillinger på skikkelige vinduer. 
 
Etter vår mening bør han ikke nøle med å ta denne oppgraderingen på egen hånd, for med unntak av problemet med akrylvinduene fremstår 22-foteren som meget solid bygget. Selv om hverken interiørløsninger eller tekniske installasjoner er avanserte på noen måte, er finishen bra og monteringen tilsvarende tillitvekkende. Baugtruster blir trolig standardutstyr, og verftet har klokt nok bygget inn en bensintank på over 200 liter.
 
Såpass robust er 670 PH at verftet nå jobber med en rask oppgradering av modellen slik at båten kan klassifiseres etter CE-klasse B.
 
Med asymmetrisk styrehusplassering, brede dollbord på styrbord side og - faktisk - brukbar plass i den tilsynelatende trange kabinen, er Mazury 670 PH et interessant alternativ til de mange, mer kjente styrehusbåtene. Det nedskalerte 700-skroget har i tillegg ganske friske linjer, med tendenser til skarp V-bunn og tilsvarende ambisjoner om å kunne utnytte de inntil 150 hestekreftene på en morsom måte.
 
Messebåten var til salgs i Tyskland for imponerende 284.000 kroner. Dette inkluderte både en kraftig 150-hester fra Mercury og baugtruster. Selv om Mazyry 670 PH neppe legger seg nederst i prissjiktet når båten kommer til Norge bør prisen tross alt bli konkurransedyktig. Legg til at verftet tydeligvis lytter til kundene, og det er mulig at at Mazury kan ha fått en vinnerbåt.
 
www.ostmazury.pl
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen