Søk i arkivet

Kraftige saker fra Torqeedo

Torqeedo har lansert en el-kraftpakke som virkelig setter grønn fart på påhengsmotordrevne småbåter.

Dobbeltinnstallasjonen av Cruise 4.0 R, som debuterte på METS i vinter gir omtrent samme effekt som to 9,9-hestere og med fire av de nye Power 26-104 litium-mangan-batteriene står over 400 amperetimer til disposisjon. Batteriene veier samlet vel små hundre kilo og på halv fart er driftstiden 3,5 timer før de må lades. 
 
Torqeedo Twin-Cruise kan brukes med vanlige rattstyringssystemer og leveres med motorkontroller og et panel som viser forbruk, fart og restklapasitet. 
 
Men - med to 48V-motorer og en bunke superbatterier blir prisen stiv. www.watski.no og skal ha kr 32 000 kroner for hver motor og kr 13 000 for dobbeltkontrollsettet. De nye batteriene er ennå ikke kommet i katalogene, men i utlandet vil fire slike batterier minst koste like mye som motorene.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen