Søk i arkivet

Foto:
Foto:

Drittlei måker?

Er du også en av dem som får kalesjen full av måkemøkk? Nå heter løsningen bokstavelig talt DRITTLEI.

Jan Frivold har i 2-3 år gått med tanken om at høyfrekvent lyd kanskje kunne jage vekk måkene. For litt over ett år siden tok han kontakt med en fabrikk i Taiwan med sine ideer, og sammen har de utviklet Drittlei.
 
– Den er testet på en lokal søppelfylling, og det viser seg at måker ikke vil være i nærheten av Drittlei. Jeg har også testet den på brygger der jeg har lagt ut mat.
Måkene vil selvfølgelig ha maten, men det er helt forskjellig reaksjonsmønster om Drittlei er av eller på, sier Frivold.

Når drittlei er på, blir måkene urolige og flyr vekk. Drittlei drives av batterier som lades av ett solcellepanel integrert på toppen. Enheten aktiveres av en bevegelsessensor med rekkevidde inntil 10 meter. Det er også av/på knapp, så den kan slås av når båten er i bruk. Den fortsetter likevel å lade. Drittlei er tenkt montert i lanternemast, targabøyle eller et sted som ligger over dekk.og tåler selvfølgelig regnvær.
Den er CE-merket og strek-kodet.
Drittlei er priset til 490,- kroner inklusive oppladdbare batterier.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen