Søk i arkivet

Snekke i racerfart

Se opp, der kommer en snekke! Sandøy 690 raser av gårde og tærne krøller seg  for de som eventuelt måtte nyte idlyllen. Se vår bildespesial av snekke i 24 knop.

Sandøy båtbyggeri har bygd mer enn 120 båter. Alle med treskrog. Bortsett fra deres siste bidrag. Sandøy 690 er bygget på skroget til Fram 690. Da skroget ble satt i produksjon for første gang for 20 år siden var det neppe i tankene at det samme skroget en gang i fremtiden skulle bli utstyrt med 120 hestekrefter og komme tett oppimot 24 knops hastighet. Skroget er for øvrig tegnet av legendariske Alf Jensen, og er også brukt til speedsjarken Inter 7200.
– Etterspørselen etter trebåter er ikke lenger så stor. Derfor bygde vi denne på spekulasjoner og tok den med til båtmessa i Arendal, forteller Steinar Lund i Sandøy Båtbyggeri.

Sandøy 690
Lengde: 6,9 meter
Bredde: 2,56 meter
Vekt: 1600 kg
Sitteplasser: 10
Toppfart: 24 knop
Motor: 28 - 120 hk Yanmar diesel
Pris: 580 000 kr med 120 hk

Les hele artikkelen i Båtliv nr. 9

Abonner på Båtliv
Kjøp hele artikkelen

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen