Søk i arkivet

Festival i sommervarme

Badeliv og sommer preget åpningen av Hurum Trebåtfestival.

POLITIKK: Ordførerne i Hurum og Asker slår seg gjerne sammen til en gedigen kystkommune.
POLITIKK: Ordførerne i Hurum og Asker slår seg gjerne sammen til en gedigen kystkommune.
Seilas A Nissen-Lie

Sætre er et fantastisk sted med badestrand og bryggeanlegg rett ved sentrum. Med nærmere 20 grader i vannet la barn ut på lengre svømmeturer rundt de lekre klassiske båtene. 

VIP-seiling

Hurum Trebåtfestival åpner ikke offisielt før i morgen kveld, men i dag var det regatta for spesielt interesserte. Sommervarmen var det absolutt, men vinden forsvant. Starten gikk i lett vind fra nordøst, men ble til slutt så svak at båtene drev feil vei på grunn av utadgående strøm i Drøbaksund.

Storkommune

Ordføreren i Hurum, Monica Vee Bratlie (H), hadde invitert ordføreren i Asker, Lene Conradi ut å seile. Bratlie er selv seiler, og begge ordførerne er glade i båtlivet. Innbygerne i Hurum vil gjerne slå seg sammen med Røyken og Asker, mens innbyggerne i Asker er noe mer skeptisk. Det er ikke Conradi. 

– Tenk deg den fantastiske kystkommunen det kommer til å bli, uttrykker hun til Seilas, før dagens regatta. Bratlie og Conradi seiler i samme båt, også bokstavelig talt på sjøen også. 

Storkummunen vil få navnet Asker. Om festivalen da også må bytte navn, er ukjent. 

Noe for alle

Det er innflytter i Hurum, Peter Ennals som står bak arrangementet som nå arrangeres for andre gang. Kommunen har doblet bryggearealet, slik at 100 klassiske båter får plass. 

– Tross utvidet kapasitet, så ble det fullt, så vi måtte sette opp ventelister på klassiske båter som ønsker å være med, forteller Ennals.

Foruten skøyter, meterbåter, klassiske treseilere og snekker, vil det bli utstilling av veteranbiler, samt veteranfly show. 

 

Les mer om arrangementet her. 

 

SOMMER: 28 grader i lufta og nesten 20 grader i vannet skaper liv langs kysten.

SOMMER: 28 grader i lufta og nesten 20 grader i vannet skaper liv langs kysten.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen