TUR: Arholmen i Stockholmsskjærgården er en fin liten naturhavn, omkranset av turstier, trær og blåbærlyng.
HOVEDSTAD: Åbo på sørvestkysten var hovedstad i Finland da svenskene regjerte, og på øyene i dette farvannet forstår mange svensk.
NATURHAVN: Björkö er en svært godt beskyttet naturhavn. En innsjø på svabergene er en attraksjon for mange båtfolk som vil bade i ekstra varmt vann.
IDYLL: Mange steder er det turstier i skjærgården slik vi er vant til fra marka og fjellet hjemme.
NAVIGASJON: Over 20.000 øyer i den finske skjærgården byr på utfordringer for navigatøren. Det gjelder å kjenne kardinalmerkene.
SAUNA: Utsikt fra Saunaen i Degerby i Åland. I Finland og på Åland er det vanlig med sauna når man kommer i havn.

Smult hav med mange havner

Mellom Sverige og Finland ligger øyer og holmer strødd utover som perler på et sølvfat. Og midt i båteldoradoet finner vi det lille øysamfunnet Åland. Hvorfor ikke ta et tokt i østerled i sommer?

Publisert Sist oppdatert

Stockholmsskjærgården: Mellom Sverige og Finland er det titusenvis av øyer, og mange sjarmerende havner. Det er mulig å kjøre båt tvers over Sverige fra Göteborg til Stockholm gjennom Götakanalen. Farvannet egner seg godt for motorbåter med mange havner og smulere sjø enn vi er vant med i Norge.

Etter fire sesonger i østerled får ikke NRK-produsenten Anders Talyor Larsen nok av denne myke og mangfoldige skjærgården. Båtliv har vært med ham på båttur fra Finland til Sverige.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER