Søk i arkivet

Foto:

Statsbudsjettet 2016:Støtte til Jomfruland nasjonalpark

Regjeringen trekker frem Jomfruland nasjonalpark som et prioritert verneprosjekt.

Dette kommer frem i dagens forslag til statsbudsjett for 2016.
 
Miljøverndepartementet har gitt Fylkesmannen i Telemark i oppdrag å etablere Jomfruland nasjonalpark, bestående av Jomfruland, Stråholmen og sjøområdene rundt øyene.
 
Nasjonalparken vil ligge både i sjø og på land og omfatte 160 kvadratkilometer. I nordøst vil parken grense til Bamble kommune, i sørvest til Risør kommune.
 
Arbeidet med Jomfruland nasjonalpark har sterk støtte fra Telemark fylkeskommune og Kragerø kommune, og det har vært gjennomført en rekke høringer i saken. Ifølge den opprinnelige planen skal ferdig verneforslag leveres til Miljødirektoratet i januar 2016.
 
Imidlertid har lokalbefolkningen og hytteeiere i området vært tildels meget skeptiske til opprettelsen av Jomfruland nasjonalpark, i første rekke grunnet frykt for økt turisme og dermed større slitasje på disse sårbare naturområdene.
 
Likevel signaliserer likevel regjeringen altså allerede nå støtte til prosjektet med følgende formulering i sin oppsummering av budsjettkonsekvenser for Telemark fylke: 
 
- I arbeidet med nytt vern er prosessen med vern av Jomfruland nasjonalpark prioritert.
 
Opprettelsen av Jomfruland nasjonalpark kan bli endelig vedtatt sommeren 2016.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen