Søk i arkivet

 Arkitektenes visualisering av det nye redningssenteret i Horten.
Arkitektenes visualisering av det nye redningssenteret i Horten.

Bygger nytt senter i Horten:Store planer fra Redningsselskapet

Redningsselskapet satser 120 millioner kroner på et maritimt ressurssenter i Horten.

- Ambisjonen er å bygge Europas ledende kurs- og kompetansesenter innen sjøsikkerhet, -redning og beredskap, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.
 
Neste sommer starter byggingen av det rundt 4000 kvadratmeter store anlegget, som skal bestå av kurs- og konferansesenter med overnattingsmuligheter for opp til 40 personer. I planene ligger også et frivillighetsbygg – et samlingspunkt for alle frivillige i Redningsselskapet og basen for et nytt planlagt sjøredningskorps i Horten.
 
– Nye RS-Tunet vil primært bli et faglig og sosialt samlingsted for frivillige og ansatte i Redningsselskapet. Her skal vi utdanne selskapets fremtidige redningsmenn- og kvinner. Vi ønsker også at dette maritime kunnskapsmiljøet skal bli brukt av andre enn oss selv, forteller generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.
 
Sjøredningsskolen, som i dag holder til på Høyskolen i Vestfold, vil bli den største leietakeren i det nye senteret, men også fritidsbåteiere kan her få tilbud om praktisk rettete kurs.
 
I samarbeid med Horten kommune vil uteområdene utvikles i tråd med allemannsretten. Det legges opp til at Hortens innbyggere også skal nyte godt av de fasiliteter som utvikles på- og rundt Langgrunn, understrekes det i pressemeldingen.
 
RS-Tunet er et samarbeid med Horten Industripark, som går inn med 30 prosent på eiersiden. Finansieringen skjer gjennom låneopptak, og RS-Tunet blir et eget AS.
 
– På den måten unngår man å ta midler fra drift av Redningsselskapet, eller fra fondet vårt, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.
 
Hovedbildet: Generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind sammen med sjefen for Sjøredningsskolen, Børre Jacobsen. FOTO: Redningsselskapet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen