Søk i arkivet

Krever havarikommisjon for fritidsbåter

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) vil ha på plass en havarikommisjon for fritidsbåter.

- En havarikommisjon vil kunne kartlegge hendelsesforløp, plassere ansvar og ta lærdom av ulykker. Vi trenger mer kunnskap om hvorfor ulykker skjer. Skyldes det skjærmerking, promille, stor fart etc. Det er viktig at vi har kunnskap før vi iverksetter nødvendige tiltak. Først når vi har den nødvendige kunnskapen er vi i stand til å iverksette gode tiltak som kan bidra til økt sikkerhet på sjøen for fritidsbåter, skriver KNBF i en pressemelding.
 
Kravet kommer ikke minst på bakgrunn av av at ulykkestallene igjen stiger, og KNBF siterer en uttalelse fra sjøfartsdirektør Olav Akselsen, som også skal være for en slik havarikommisjon: «Flere dør i båtulykker enn på lenge. Mens antall omkomne har sunket flere år på rad, kan en hyggelig trend være snudd, viser nye tall fra Sjøfartsdirektoratet.»
 
- I fjor omkom 28 personer i fritidsbåtulykker. Året før 34 personer. Og i år går tallene opp igjen. Per første halvår var det 14 mennesker som døde i fritidsbåtulykker. Det er en økning på tre i forhold til samme periode  i fjor. Også erstatningsutbetalingene fra forsikringsselskapene viser at det skjer stadig flere båtulykker, skriver organisasjonen.
 
KNBF mener derfor at ulykker med fritidsbåter til sjøs skal undersøkes på lik linje med yrkestrafikk.
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen