POPULÆRT: Californierne leier gjerne båt for kortere turer, som for eksempel en dagstur i solen.
UTLEIE: Det holder å vise Båtførerprøven for å få leie båt.

Dyrt & deilig i California

Solrike California byr på gode muligheter for leie av motorbåt. Amerikanerne leier ofte for dagsturer og kortere turer, melder Båtlivs reporter, som tilbrakte en måned der på tampen av 2013.

Publisert Sist oppdatert

Langs California-kysten ved Stillehavet er båtutleie et tilbud du finner i de fleste havner. Endeløse badestrender med vel tilrettelagte kyststier, et eldorado for joggere, folk på rulleskøyter og sykler - med serveringstilbud i kort avstand mellom hverandre. Et yrende folkeliv, og i de mange båthavnene var det fullt opp av båter i alle størrelser.Utleietilbudet av motorbåter er nok noe begrenset i forhold til seilbåter, men i de fleste havnene vi besøkte var det mulig å få leie motorbåter opp til 32 fot ikke noe problem, mens større båter kun ble leid ut med skipper.

I en måneds tid har Båtlivs utsendte utforsket båtlivet på strekningen mellom San Diego og San Fransisco. I mangel av skjærgård er Catalina Island en av de få øyene utenfor kysten som har et tilbud båtfolket kan glede seg over. Med hurtigbåt fra Long Beach tok det ikke mer enn en time å komme frem. Her er det ikke noen brygger tilgjengelig for besøkende båter, men i havneområdet er det mange bøyer som kan leies - for den som ikke vil ligge for eget anker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER