HOTELL: Sandtangen i Kragerø lager båter i seks store haller. Foto: Terje Kiil.
LØFT: En båt løftes inn til båthotellet på Sandtangen i Kragerø. Foto: Terje Kiil.
UTENDØRS: Billigst er det å ha båtene stående ute om vinteren, som her på Solvik i Bærum. Foto: Linn Krogh Hansen.
INNENDØRS: Åmøy havns båthotell fylles opp, selv om mange på sørvestlandet velger å ha båten på vannet. Foto: Åmøy havn.
FORSIKRING: Roald Stigum Olsen i Tryg ber kundene om å følge sikkerhetsintruksene fra forsikringsselskapet.

Trangere om plassen på land

Vinterlagringsmulighetene for båten er mange, fra det helt enkle med innpakking i presenning på en parkeringsplass til innendørs båthotell med luftgjennomstrømming og temperaturjustering. Ønsker du å velge fritt, bør du være tidlig ute!

Publisert Sist oppdatert

Har du ikke sikret deg opplagsplass for vinteren, bør du ikke vente for lenge. De mest populære lagringsplassene i flere av marinaene og båtforeningene reserveres i god tid. De fleste vi har snakket med oppgir samtidig at de forstatt har noe ledig kapasitet for vinteren, selv flere har måttet si nei til potensielle kunder på grunn av plassmangel de siste årene.

Har du båten i en organisert havn og er medlem av en båtforening, vil du som regel ha prioritet i køen når vinterplassene deles ut. Ønsker du full service på båten, med vårklargjøring av motorbåt, kan det være mer praktisk å ha den på en slipp eller på en kommersiell opplagsplass. Fordelen med dette er at du kan få unnagjort alt på ett og samme sted, selv om vinterlagringsprisen ofte er høyere enn i båtforeningene. Bor du i Oslo-området, kan du spare penger ved å velge vinteropplag en times bilkjøring sørover på hver side av fjorden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER