Søk i arkivet

 Strømstad gjestehavn
Strømstad gjestehavn

GjestehavnerPositivt med «møkkasommer»

Dårlig sommer gjør at mange bruker mer tid i gjestehavnene.

HOVEDBILDE: Sommeren i år er både kaldere og våtere enn den var i fjor. Det gjør at flere trekker til gjestehavnene rundt om i landet.

Selv om årets sommer kan by på både mer regn og en snittemperatur på 1-2 grader kaldere enn i fjor, skremmer ikke dette folk vekk fra båtene. Men istedenfor å bruke tiden på lange turer og bading på svabergene, blir mye tid brukt i gjestehavnene. 
 
Både Stavern, Risør, Strømstad og Aker Brygge gjestehavn har derfor opplevd en veldig positiv sommer.
 
– De tre første ukene i juli har det faktisk vært bedre enn i fjor. Forrige sommer var så varm. Det er vel ingen som orker å ligge i havn når det er 40 varmegrader. I år derimot koser mange seg i båtene sine her inne i havna, sier Inger Kristine Grønvold, i Stavern gjestehavn. 
 
Grønvold forteller blant annet at gjestehavna fylles opp av svensker som aldri før.
 
– Faktisk har vi tre ganger så mange svensker i år som vi har hatt før. Sverige har priset seg ut på havnene og kronekursen bidrar også til at det faktisk har blitt dyrere å dra på båtferie i Sverige enn i Norge. Vi synes selvfølgelig det er flott at havnen fylles opp, også er det jo fint at folk bruker den lokale næringen i sentrum.
 
Bytter ut sjøen med byferie
Havnesjef Knut Langli ved Aker Brygge gjestehavn, forteller at også de opplever en knallsommer.
 
– Du gidder ikke ligge ute og bade på et svaberg når det er 16 grader i vannet, da er det mange som heller vil ligge her og bruke ferien sin i Oslo hvor man kan gjøre det man vil. 
 
Havnesjefen forteller at inntektene deres øker med mellom 15 og 20 prosent i helger med dårlig vær, kontra knallvær. 
 
– I fjor var det rett og slett for varmt, folk orket ikke å gå rundt i byen og ville heller være ute på fjorden, sier Langli. 
 
Strømstad gjestehavn forteller at de har opplevd færre dagsbesøk i år enn i fjor, men at de har veldig positive tall på antall båter som velger å ligge flere dager av gangen til havn.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen