Frihavnsordningen er godt utbygget i Danmark, men har også havner i Norge og Sverige.
De blå bøyene til Oslofjordens Friluftsråd er godt spredd i fine naturhavner fra Oslo og syd til Tisler og Viksfjorden. Her er det bøyeplassene som Oslofjordens Friluftsråd har lagt ut.
Oslofjordens Friluftsråd har lagt ut nye bøye. Disse r er forsynt med rustfrie bøyebeslag og syrefast kjetting til 2 m. under vann. De nye bøyene har 30 kg tunge vekter. Bøyene vil bli mye mer stabile og holde seg loddrett i vannet.

Gratis havneplasser i Oslofjorden

Medlemskap i Oslofjordens Friluftsråd gir rett til 40 bøyer i Oslofjordområdet og tilgang til plass i mange båtforeningshavner på byttebasis.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Forgnerkilen Båtforening er en av flere foreninger som er med i ordningen som tilbyr gratis havneplass til medlemmer av andre båtforeninger med samme tilbud. Fra Frognerkilen er det bare en kort spasertur inn til Oslo sentrum. (Foto: H. Nissen-Lie)

Du har sikkert sett de blå bøyene med Oslofjordens Friluftsråds flagg mange steder. I dag ligger det 52 bøyer i flotte naturhavner fra helt nord inne i Oslo til Viksfjorden utenfor Larvik i sydvest og Tisler ved Hvaler i sydøst. Fire nye bøyer legges ut nå i sommer. Det eneste som kreves for at man kan fortøye båten i en av bøyene at man er medlem og fører Oslofjordens Friluftsråds vimpel på et godt synlig sted.

Frihavnsordningen

I tillegg til deres egne bøyer så samarbeider Oslofjordens Friluftsråd med Frihavnsordningen. Frihavnsordningen har gjort avtaler med 13 båtforeninger på Østlandsområdet om ”byttelån” av plass i havnene. Er du medlem i en av de 13 foreningene stiller du din båtplass til fri disposisjon for andre i den tiden du selv ikke bruker plassen og kan finne en gratis plass i foreningshavnene.

82 års virksomhet

Oslofjordens Friluftsråd ble etablert allerede i 1933 og i år kan altså rådet se tilbake på 82 års virksomhet til beste for alle som søker til kysten i Oslofjorden. I alle disse årene har organisasjonen sikret friluftsarealer for båtfolket og alle som ønsker å komme ut i skjærgården og kystnaturen. De siste årene er det også åpnet 40 hytter som publikum kan leie for en billig penge. Man kan ro eller padle fra hytte til hytte og på den måten oppleve en svært miljøvennlig ferie. Og som medlem får du rabatt på hytteleien.

Du finner mer informasjon på www.frihavne.com og www.oslofjorden.org