– Vi fortsetter uansett

RIB-eksepedisjonen er blitt uønsket av forsikringsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag varslet forsikringsselskapet til Sparebank 1 at de ikke ønsker å forsikre RIB-ekpedisjonen fra Horten til Chicago.

– Begrunnelsen er mediedekningen RIB-ekspedisjonen har fått, forteller Andreas Øverland til Båtliv. Dermed startet de en ringerunde til andre selskaper. Pantaenius er kjent for å ta inn de mer ekstreme seilturene, som jordomseilinger. Etter det Båtliv erfarer er de villige til at RIB-turen forsikres via dem, men da kun med ansvarsforsikring. Det vil si at selve båten ikke er forsikret. Men for at de skal få lov til å komme inn i flere av landene de skal innom på ekspedisjonen kreves det forsikring. Ansvarsforsikringen som de nå har fått er et minstekrav og holder for tillatelsen.

Følg trackingen og få siste oppdateringer

Gjennom bekjente søker Andreas og Alexander Øverland selskaper i andre land som er villige til å forsikre ekspedisjonen som har vært planlagt i lang tid, og er godt forberedt.

– Vi jobber med å finne et forsikringsselskap som har større testikler enn rosiner, sier Andreas Øverland.

Turen fortsetter videre i dag fra Porsgrunn etter at båten har fått montert nytt navigasjonssystem. De har erstattet Raymarine med Simrad.

– Det virker imponerende bra og med godt intuitivt grensesnitt så selv fattern skjønner det umiddelbart, sier Alexander Øverland.

De forteller at værmeldingene fra i morgen og søndag også ser mye bedre ut.

– I dag skal vi møte bror som skal til Mandal med stor seilbåt, han har seilt over Atlanteren før så da blir det mye båtprat. Vi satser på å være i Egersund mandag. Da vil ProNav (leverandør av Simrad, red.anm.) montere ekkolodd og AIS-sender og mottaker, før ferden går videre til Bergen, sier Andreas Øverland.

Følg trackingen og få siste oppdateringer