KNS vil etablerere ny havn 

KNS er knapt ferdig med ett havneprosjekt før de gyver løs på et nytt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Avtalen om ny havn er signert. F.v: Anders Kistensen, generalsekretær i KNS, Jørgen Stang Heffermehl, styreleder i KNS, Peder Chr. Løvenskiold, adm. dir, Anthon B. Nilsen Eiendom AS og Knut Halvor Hansen forretningsutvikler i Anthon b. Nilsen Eiendom AS (Foto: Linn Krogh Hansen)

Tidligere i år innviet KNS sitt nye Ulabrand-anlegg på Bygdøy for junior- og jolleseilere, men foreningen har nå kastet sine øyne på enda et nytt havneprosjekt.

– Oslofjorden er allerede for trang for avvikling av større regattaer, og det vil ble enda trangere om plassen i fremtiden, sier generalsekretær i KNS, Anders Kristensen.

NY HAVN PÅ TOFTE

Det er bakgrunnen for at foreningen og Anthon B. Nilsen Eiendom har undertegnet en samarbeidsavtale om strategisk utbygging av en ny havn ved Tofte i Hurum.

Anton B. Nilsen Eiendom har allerede eiendommen, men søker partnere og investorer for samarbeid rundt utviklingen av området. Tofte ligger strategisk til der Oslofjorden åpner seg mot Breidangen og havet, og reisetiden til Oslo sentrum og Drammen er 50 minutter med bil. Horten, Holmestrand og Son ligger kun en kort  båttur unna.

– Vi har eiendommen, men trenger hjelp til å gjøre den attraktiv for flere, sier Peder Chr. Løvenskiold, administrerende direktør i Anthon B. Nilsen Eiendom AS i enpressemelding.

KNS på sin side trenger mer plass til regattaavvikling og opplagsplass for båter.

– Vårt felles mål er å skape en attraktiv levende helårs destinasjon til glede for KNS og båtfolket, Hurum kommune, turister, næringsliv og beboere, er samarbeidspartnernes felles uttalelse.

ET STYKKE FREM

I pressemeldingen heter det videre:

«Første ledd i utviklingen av havnen blir å få på plass en steinmolo, noe som anses som en tidkrevende oppgave, da det behøves store mengder stein til dette.  Det jobbes for tiden med flere konkrete muligheter for tilgang til steinmasse, men vi har foreløpig ingen endelig løsning på dette».

 

– Selv om området er ferdig regulert og klart for utbygging og det foreligger konkrete og realistiske planer om en storsatsning på båtliv og båtfolk i samarbeid med KNS, vil vi ikke skape for store forventninger hva gjelder fremdrift. Da er det bedre eventuelt å overraske positivt, sier Knut Halvor Hansen i Anthon B. Nilsen Eiendom AS.

STORT ANLEGG

Det endelige havneanlegget  inkluderer, ifølge pressemeldingen, på sikt en slipp, opplagsplass, marina, service med overnatting og servering og 450  tomter for kostnadseffektive og miljøvennlige bolig- og fritidsboliger. Det planlegges 10 000 m2 næringslivsutvikling rettet mot turisme og mot seiling og båtliv.

– Vi har et stort ønske om å etablere en slipp, der vi kan ta opp båter for reparasjon og service, sier generalsekretær Kristensen.

Han  mener Toftes beliggenhet er optimal for regattaseilere og er gunstig plassert som hjemmehavn eller bunkringshavn for turseilere.