Søk i arkivet

 HAVEKAPTEIN: Gösta Bovägen syns det er rart at ingen bruker tømmestasjonen på Koster.
HAVEKAPTEIN: Gösta Bovägen syns det er rart at ingen bruker tømmestasjonen på Koster.

Ingen kø

Det er ikke noe problem å få tømt septiken på Koster.

– Dessverre er det er det svært få som bruker tømmeanlegget vårt på Nord-Koster, forteller havnekapteinen Gösta Bovägen. Faktisk er den bare blitt brukt en gang så langt i sesongen. Hvorfor den ikke blir brukt, eller hva slags løsninger båtfolket bruker skulle havnekapteinen gjerne vist. Gamle vaner er tydeligvis vonde å vende.

TO ANLEGG
På koster er det to havner på Nord-Koster og tre på Syd-Koster. Etter hva havnekapteinen vet, så er det kun to tømmeanlegg på hele øyriket. Den andre er et flytende anlegg på Eknes. Hvor mye den blir brukt, har ikke Bovägen belegg til å uttale seg om.
Koster ligger nær Norge, bare fem nautiske mil. Det er dermed kortere å seile over grensen, enne å stikke til havs for å tømme. Du må hele 12 nm ut for å kunne gjøre det i følge loven.

DINE ERFARINGER
Hva opplever du i sommer? Er strenge svenske regler om septiktømming blitt et problem?


SOMMER: Båtlivet er i full gang på Svenskekysten. Her fra Eknes 1. juli.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen