Søk i arkivet

Donererer Eker-skøyte til Redningsselskapet

Redningsselskapet kan om to år døpe en ny redningsskøyte i Staff-klassen.

Det er stiftelsen Norges Varemesse som donerer båten til Redningsselskapet. Donasjonen skjer i forbindelse med stiftelsens femtiårsjubileum.
 
Konstruksjonen er signert Bård Eker og bygges av Hydrolift. Dette blir den andre av i alt ti planlagte fartøyer i den nye Staff-klassen.
 
Nybygget får navnet RS «Nor-Shipping» og skal bemannes av en frivillig besetning på tre personer. RS «Nor-Shipping» vil bli levert våren 2017 og planen er å døpe båten under Nor-Shipping-messen.
 
–Norsk maritim næring har gjennom Nor-Shipping i mange år hatt stor betydning for Norges Varemesse. I anledning vårt femtiårsjubileum ønsket vi å gi noe tilbake til næringen. Det var viktig for oss å gi en gave som kan gjøre en forskjell i et langsiktig perspektiv, sier Siv Lunde Kolrud, administrerende direktør i Norges Varemesse, i en pressemelding.
 
Fakta: Staff-klassen
Lengde: 11-12 meter
Motor: 2x 500 hk
Fremdrift: Vannjet
Materiale: Glassfiber Sandwich
Toppfart: 42 knop +
Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, Radar
Besetning: 3 

Illustrasjoner: Eker Design/Redningsselskapet
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen