Søk i arkivet

Årets Blått Flagg-liste er klar

13 norske strender og fem båthavner kan heise det blå flagget denne sommeren.

Blått Flagg-listen er en internasjonal miljøklassifisering som vurderer beste badestrendene og båthavnene i 48 land etter et strengt regelsett.
 
13 norske strender og fem marinaer har gått gjennom nåløyet og kan heise det anerkjente miljømerket i perioden 5. juni til 31. august. Én strand har i år fått miljømerket for første gang, Åkrasanden på Karmøy.
  
Godkjente strender:
- Foten  i Fredrikstad kommune
- Storøyodden badestrand i Bærum kommune
- Sjøstrand, Hvalstrand, Holmenskjæret og Hvamodden i Asker kommune
- Bystranda og Hamresanden i Kristiansand kommune
- Helleneset i Bergen kommune
- Sjøbadet og Tronvik i Moss kommune
- Ringshaugstranda i Tønsberg kommune
- Åkrasanden i Karmøy kommune
 
Godkjente marinaer:
- Lillesand Gjestehavn i Lillesand kommune
- Grimstad gjestehavn i Grimstad kommune
- Risør havn i Risør kommune
- Kongelig Norsk Seilforening, Dronningen Marina i Oslo kommune
- Skjærhalden Gjestehavn AS i Hvaler kommune
 
 
Blått Flagg-ordningen eies og drives av Foundation for Environmental Education (FEE). Søkere må oppfylle strenge krav til sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet, informasjon og miljøopplæring, skriver organisasjonens norske avdeling i en pressemelding.
 
Over 4000 strender og marinaer i 48 land er nå sertifisert. Kriteriene er like for alle land som deltar og søkere vurderes først av en nasjonal jury. Denne sender så sin innstilling til en internasjonal jury.
 
– For gjestene betyr det blå flagget blant annet at de kan være sikre på stranden eller marinaen har rent vann, rene omgivelser og tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig, sier Blått Flagg-koordinator Marit Kjellesvik.
 
Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon, det skal finnes fasiliteter for handikappede, tydelige sikkerhets- og adferdsregler, informasjon om sårbare nærliggende naturområder og økosystemer, og tilbud om miljøaktiviteter for strandens eller marinaens brukere. I tillegg stilles det krav til miljøledelse.
 
Strendene må i tillegg gjennomføre omfattende badevannstesting i henhold til EUs badevannsdirektiv. 
 
Les mer på www.fee.no

Bildet viser Åkrasanden, som er sertifisert for første gang i år. Foto: Stiftelsen FEE Norway
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen