Søk i arkivet

Kartelegger verneverdier i Rogaland

Er du rogalending og har et verneverdig fartøy eller havneanlegg? Da vil fylkesråmannen gjerne slå av en prat.

Rogaland fylke har startet et prosjekt med å kartlegge fylkets kulturhistoriske fartøyer, båter og kai- og havnefasiliteter.
 
- For å få en best mulig oversikt i Rogaland er det derfor viktig med bred medvirkning og innspill fra museer, stiftelser, båteiere og andre, melder Eigersund kommune.
 
Fylket ber om å få tilbakemeldinger og innspill innen 26. juni.
 
Målet med kartleggingen er å få bedre oversikt og bevissthet på fartøyvernfeltet, noe som skal gi grunnlag for videre arbeid og prioriteringer. 
 
- Det vil gi både Riksantikvaren og Rogaland fylkeskommunen bedre forutsetninger til å ta på seg en mer aktiv og presis rolle ved forvaltning, tilskuddsordning, verdivekting og vern, understrekes det i dokumentet på kommunens hjemmeside. Der kan aktuelle kandidater finne mer informasjon om prosjektet.
 
 
Bildet: MS «Rogaland», her fotografert ved kai i Stavanger, er allerede vernet. Nå ønsker fylket full oversikt over fylkets mange kulturhistoriske fartøyer og kaianlegg. FOTO: Tor635/Wikimedia commons
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen