Søk i arkivet

200 ledige båtplasser i Son

Drømmer du om båt men lurer på om det finnes ledige båtplasser?  

I selveste Son, den lille «sørlandsbyen» ved Oslofjorden, er det faktisk ledige plasser. Hele 200 båser står tomme.
 
Det er Moss Avis som forteller om det lokale overskuddet av båtplasser.
 
Normalsituasjonen er at det har vært et femtitalls ledige plasser i havnen, men i dag er det altså flere plasser enn søkere.
 
Nå er det riktignok slik at faste leietagere må være bosatt i kommunen og søkere bosatt i Vestby har fortsatt førsteprioritet i den kommunale havnen. Men det er startet utleie til utenbygdsboende denne sesongen.
 
Vestby kommune opplyser at folk med registrert fritidseiendom i kommunen få inntil fem års leieavtaler, øvrige søkere tilbys 1-3 års avtaler, avhengig av hva som er ledig. Men interessen for slike mer kortvarige leieforhold har altså ikke vært den helt store.
 
Ifølge Moss Avis er mange langvarige leieforhold sagt opp det siste året og det har vært liten interesse for fremleieplassene, som har vært et tilbud til båtfolk som legger båtfolket på hyllen for en periode. Dermed har leietager blitt belastet med leie selv om plassen ikke har vært i bruk. 
 
En del leietakere i har heller ikke betalt årets leie. Disse er sendt til inkasso, skriver avisen.
 
Samtidig øker gjestebesøket etter at antallet gjesteplasser ble utvidet i fjor. Dette har blant annet medført klager over toalettforholdene, men et ombygget servicebygg skal rette opp disse problemene.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen