Søk i arkivet

Håper vraket kan forklare Nordkapp-ulykken

Båten som de tre omkomne fisketuristene benyttet ved Nordkapp er nå tatt på land i Hammerfest.

Politiet håper undersøkelser av vraket vil fortelle hva som skjedde da de tre tyskerne omkom på havet nær Gjesværstappan lørdag. Arbeidet starter i morgen og ifølge Nordlys er det mulig at Statens Havarikommisjon blir koblet inn i etterforskningen.

Været var relativt rolig med nordlig lett bris, men det skal ha vært en del undersjø da den 22 fot lange, åpne båten kantret. Tre tyske statsborgere i 50-årene omkom i ulykken.

Båten, en Aquasport 222 med en nyere 140 hk påhengsmotor ligger nå et avsperret område i Hammerfest havn. Bilder av vraket viser at det har en del skader, men dette antar Kystvakten oppsto da båten ble snudd og  lenset. 

De siste fem årene har fem fisketurister omkommet i Finnmark alene og SV-politiker og fylkesråd i Finnmark, Johnny Ingebrigtsen, sier nå at det på tide at Norge etablerer et register over selskaper som driver med fisketurisme. Strengere oppfølging og mulige krav om kjentmann i båtene er blant virkemidlene han vil vurdere å ta i bruk for å redusere ulykkesfaren.
 
- Vi må ha mer fokus på sikkerhet, og da snakker jeg ikke bare om et redningsvestpåbud. Mange tilreisende har ikke den lokale kunnskapen om naturkreftene, sier Johnny Ingebrigtsen til NRK.

Hovedbildet viser ulykkesbåten om bord på KV Harstad. FOTO: Kystvakten
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen