Olav Akselen deltok i redningsøvelse i Haugesund i dag. Foto: shdir.

Akselsen hoppet i havet

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen stilte opp som markør i en redningsdemonstrasjon i forbindelse med fritidsbåtkonferansen i Haugesund, som åpnet i dag.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Petter Steen (H) åpnet Sjøfartsdirektoratets nasjonale fritidsbåtkonferanse i Haugesund – hvor sikkerhet og båtliv står i fokus i to dager.

Som en del av konferansen ble det avholdt en demonstrasjonen av en redningsøvelse. Demonstrasjonen hadde som mål å vise de ressursene som trår i kraft når ulykken er ute.

– Det var spennende å hoppe i sjøen, men samtidig var dette også en god anledning til å vise frem det beredskapsarbeidet som kommer i sving for å berge folk i nød, sier Olav Akselsen, som selv er fritidsbåteier.

Demonstrasjonen skulle illustrere en båtbrann hvor tre personer måtte hoppe i sjøen. To av dem som hoppet i sjøen holdt seg flytende mens det ble brukt en dukke for å illustrere en som ikke klarte å holde seg flytende – dukken ble hentet opp av redningsdykker fra brannvesenet.

Aktørene som planla og gjennomførte øvelsen sammen med Sjøfartsdirektoratet var Politidirektoratet, Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Redningsselskapet, Haugesund brannvesen, Helse Fonna, Hovedredningssentralen. I tillegg bidro båtforhandler VF Motor med markørbåt.