Søk i arkivet

 Olav Akselen deltok i redningsøvelse i Haugesund i dag. Foto: shdir.
Olav Akselen deltok i redningsøvelse i Haugesund i dag. Foto: shdir.

Akselsen hoppet i havet

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen stilte opp som markør i en redningsdemonstrasjon i forbindelse med fritidsbåtkonferansen i Haugesund, som åpnet i dag.

Ordfører Petter Steen (H) åpnet Sjøfartsdirektoratets nasjonale fritidsbåtkonferanse i Haugesund – hvor sikkerhet og båtliv står i fokus i to dager.

Som en del av konferansen ble det avholdt en demonstrasjonen av en redningsøvelse. Demonstrasjonen hadde som mål å vise de ressursene som trår i kraft når ulykken er ute.

– Det var spennende å hoppe i sjøen, men samtidig var dette også en god anledning til å vise frem det beredskapsarbeidet som kommer i sving for å berge folk i nød, sier Olav Akselsen, som selv er fritidsbåteier.

Demonstrasjonen skulle illustrere en båtbrann hvor tre personer måtte hoppe i sjøen. To av dem som hoppet i sjøen holdt seg flytende mens det ble brukt en dukke for å illustrere en som ikke klarte å holde seg flytende – dukken ble hentet opp av redningsdykker fra brannvesenet.

Aktørene som planla og gjennomførte øvelsen sammen med Sjøfartsdirektoratet var Politidirektoratet, Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Redningsselskapet, Haugesund brannvesen, Helse Fonna, Hovedredningssentralen. I tillegg bidro båtforhandler VF Motor med markørbåt. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen