Søk i arkivet

Stor redningsaksjon vest for Bergen

Fire personer om bord på en polsk seilbåt er i havsnød på havet vel 50 nautiske mil vest av Marstein fyr i Hordaland.

Lørdag kveld ble det satt i gang et en storstilt aksjon etter at mannskapet på den ekspedisjonststyrte seilbåten «Magnus Zaremba» ba om bistand, skriver NRK på nett.
 
De første meldingene hevdet at det var 34 personer om bord, men dette skyldes en feilrapportering. 
 
Det er uansett snakk om en alvorlig situasjon. Båten skal ha brukket masten og blitt slått rundt i ruskeværet. Båten skal ta inn noe vann, men ifølge Hovedredningssentralen er ingen personer skadet og båten 

Det blåser 40 knop (ca 20 sekundmeter), altså sterk kuling til liten storm i området og det er meget tung sjø med inntil 11 meter bølgehøyde. Dette gjør det svært vanskelig for andre fartøyer i nærheten å ta seg frem til havaristen.
 
Hovedredningssentralen har sendt to fartøyer på vei mot «Magnus Zaremba» i tillegg til «KV Ålesund», men grunnet dårlig vær vil det ta tid før denne hjelpen kommer frem.

Også to redningshelikoptere er satt inn i redningsaksjonen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen