Første nordmann jorden rundt alene?

Jan Eirik Breen vil blir første nordmann som seiler jorden rundt alene.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: I Colin Archer-skøyta «Leviata» vil Jan Eirik Breen seile jorden rundt non stop.

Det er etter hvert blitt mange norske seilere som har seilt jorden rundt. Men hittil har ingen gjort det non stop og alene. Ikke før Jan Eirik Breen, som nå vil gjøre nettopp det.

Onsdag 4. februar kan du høre om planene om en norsk soloseilas jorden rundt. Da kommer Jan Eirik Breen til Norsk Maritimt Museum på Bygdøy (kl. 1800) hvor han vil fortelle om planene. Breen skal seile i en selvbygd Colin Archer-skøyte, «Leviata».

Har ideelt formål

Opprinnelig var planen å starte i 2014, men som så ofte ved slike prosjekter, ble det tidsnød og starten er nå utsatt til mai i år. Målet er stadig å bli den første som seiler rundt non stop alene, men samtidig har seilasen et ideelt formål: Å samle en million kroner til Gamalakhestiftelsens Utdanningsfond i Afrika.

Både byggingen av båten, seiling i Arktis, planene for jordomseilingen og innsamlingen til utviklingshjelpen vil Breen fortelle om på museet. Du vil få se bilder fra byggingen av båten og prøveseilasen til Spitsbergen. Det blir også underholdning ved Lars Beckstrøm fra deLillos.

Det er ventet fullt hus, så museet anbefaler interesserte i å forhåndspåmelde seg til booking@marmuseum.no Det koster kr. 100 (kr. 50 for barn) å komme inn på museet denne kvelden. Beløpet går uavkortet til utdanningsfondet.