Her sover du med fiskene

På overflaten ser det ut som en flytende hytte. Overnattingen blir en ny opplevelse. Se video!

Publisert Sist oppdatert

>> Se video

Denne flytende hytta kan vel neppe en gang kalles en farkost, for den har vel ikke så god evne til å forflytte seg. Vi har sett lignende husbåter andre steder, også i Norge, men da i litt større skala og med motor som gjør at den kan utforske nye områder. Denne uvanlige hytta ligger utenfor kysten av Tanzania, og er en del av Manta Resort i Zanzibar. Denne flytende hytta er faktisk designet av en svenske. Prisen for å overnatte  skal ligge på om lag 750 dollar, altså nærmere 6000 kroner natta - per person.

Er du gjest her blir du kjørt ut med båt, og du kan ta deg en dukkert akkurat når det passer deg med 360 graders strandtomt. Taket fungerer som en stor terrasse, og fra her kan man også fint stupe ut i den klare sjøen og dykke blant koralene. Trekker man ned på hoveddekket kommer man inn til en salong med en stor sofagruppe. Bad og toalett er det også på samme plan.

Undervannsutsikt

Det er når man tar leideren ned til «kjelleren» denne hytta skiller seg ut. Her er lugaren, eller kanskje rettere sagt soverommet med en uvanlig panoramautsikt. Gardiner trenger du ikke å trekke for, da du neppe blir vekket av solen. Når du våkner her kan det være riktig liv utenfor. Kanskje stirrer rett i øynene på en fisk, eller en hel stim som holder til rett utenfor vinduene som er under vann. Større skapninger kan man også få nærkontakt med.

– Dette er også farvann hvor det er godt mulig å se hai, forteller journalist Linn Krogh Hansen i Båtliv. Hun har vært leder i Norske reisejournalisters forening, og har tidligere laget reisereportasjer fra Øst-Afrika og Det indiske hav. Hun var selv i nærkontakt med hai på Zanzibar for 15 år siden.

– Pemba og Zanzibar er et fantastisk område for å oppleve undervannsverden med sine flotte korallrev, fortsetter hun.

Stjernehimmel

Når det er mørkt ute kan man slå på lys for å se nattelivet under vann. Og det fortelles at det også skal være spektakulært å være på takterrassen om natten, da det er minimalt med lysforurensning i dette området.

Det hører også med at det er en tidligere norsk ferge har trafikkert mellom øyene Zanzibar og Pemba. Dette er tidligere fergen MS «Lyngen» som i sin tid trafikkerte Troms.

Følg Båtliv på Facebook og hold deg oppdatert om de mest aktuelle båtrelaterte nyhetene!

Som en liten forsmak vil vi nå gi deg muligheten til å laste siste nummer av BÅTLIV GRATIS med vår nye app for iPhone og iPad. Er du abonnement kan du også lese alle utgavene av bladene i appen hele ni år tilbake, uten at det koster deg mer. Opplåsningskoden er epostadressen du er registert i Båtliv med.

Vi kommer også med app til Android.