Søk i arkivet

Venter på vann

M/B Bitihorn seiler om sommeren over 1000 meter over havet, men vannmangel gjør at det spøker for årets sjøsetting.

I likhet med mange av oss, drømmer nok M/B Bitihorn om sommer, sol og sjø. Den gamle traveren har gått i fast rute på innsjøen Bygdin siden 1912, og kjører 2 avganger hver dag i sommerhalvåret , 1060 meter over havet.

En vakker reise hvor du ser mange av Jotunheimens topper på over 2000 m.o.h. Med ca. 10.000 passasjerer i sesongen, mange på vei til en flott fottur i fjellet, er dette et populært tilbud, opplyser A/S Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap.

Fotograf Tor André Johannessen tok dette bildet på fottur siste helg i mai. Han undres på om det blir sjøsetting i sommer. Kristoffer Kvame er ansvarlig for båten. Han sier at de neppe får den på vannet til juli. Lite nedbør har gitt for lavt vann til sjøsetting. Men straks det er vann nok, skal gamle M/B Bitihorn få kjenne bølger under baugen igjen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen