Søk i arkivet

Mye penger i kjølvannet

Kraftig vekst i antall fritidsbåter gir også penger i kassa for gjestehavner langs kysten. Hver person om bord i fritidsbåtene legger igjen i snitt 374 kroner i døgnet.

Det viser en undersøkelse gjort av Samarbeidsrådet for Sunnhordland. Leirvik gjestehavn på Stord og Husnes i Kvinnherad ligger an til å slå fjorårsrekorden som er på 2700 gjestedøgn, for hver av dem. Husnes ble i fjor kåret til årets gjestehavn i Seilas og Båtliv. På Vågen i Bergen er også småbåttrafikken i vekst, melder Bergens Tidende på sin nettside. I fjor registrerte Bergen og Omland havnevesen så mye som 6241 gjestedøgn. En undersøkelse blant båtturistene i Sunnhordland i fjor viste at det som avgjorde valget av gjestehavn var beliggenheten, innseilingen og tilbudet av gjesteplasser. Bergens Tidende skriver at sanitæranlegg, servicetilbud og andre fasiliteter var viktig for 52 prosent av de spurte. Bare en av fem synes havneavgiftsnivået er viktig.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen