Søk i arkivet

Fornøyd gutt på fisketur.
Fornøyd gutt på fisketur.
God tørk av puter og seil før vinteropplag.
God tørk av puter og seil før vinteropplag.
Mange båter på fjorden.
Mange båter på fjorden.
Solbading etter dukkert.
Solbading etter dukkert.
Grilling i fjæra på Skogerholmen.
Grilling i fjæra på Skogerholmen.

Oktober i Oslofjorden

Fjorden full av båter. Folk som stuper og svømmer. Solbading på dekk. Her er bilder fra Oslofjorden søndag 1. Oktober.

-    Vi har nettopp tatt oss en dukkert. Vannet er friskt og herlig, roper et ektepar fra dekket av sin kabincruiser i det Båtlivs reportasjebåt kjører forbi. De sitter avkledde i sola og varmer seg. Kvinnen legger håndkleet rundt kroppen når vi ber om å få ta bilde.

Oslofjorden er full av båter denne oktobersøndagen. Rundt oss teller vi over 50 båter innen nærmeste synsvidde. Flere steder bader folk. Vårt termometer sier at fjorden holder fra 14 til 16 grader celsius. I lufta er det over 20 grader, og vindstille. Dermed kan folk sitte i bikini og shorts og sole seg.

Slik har vi aldri sett Oslofjorden i oktober før. På NRK var forrige uke viet temaet ekstremvær. I avisen leser vi at isbreene i fjellet krymper raskere enn noen hadde forestilt seg. Våre bilder viser at Oslofjorden 1. Oktober 2006 er til forveksling lik en godværsdag i juni. Med fjorden full av båter.

Eneste forskjell fra sommeren var alle som holdt på med å gjøre båtene klare for vinteropplag. - Det er fin tørk for seil og puter nå, men jeg skulle veldig gjerne ha vært på tur i det gode været i stedet for å forberede vinteren, sier Håkon Nissen-Lie, som banker puter når vi kommer til havn fra vår tur på fjorden.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen