Søk i arkivet

Sikrer leden utenfor Lofoten

De fleste sjøkartene som finnes av områdene utenfor Lofoten er over hundre år gamle. Nå skal de fornyes.

Statens Sjøkartverk i full gang med å gjøre nye dybdemålinger, skriver Lofotpostens nettutgave.

Skipper Einar Vallestad på «Hydrograf» forteller til Lofotposten at de bruker båten som base, mens selve dybdemålingene gjøres av «Sjøtroll»,  en 32 fots spesialbygget sjark.

Dybdemålingene gjøres med et multistråleekkolodd, noe som skal gjøre nøyaktigheten i målingene sikre. Etter at «Sjøtroll» har samlet inn dybdedataene, blir de behandlet om bord i «Hydrograf».

Værøy og Røst er allerede ferdig, det samme gjelder områdene rundt Lofotodden. I løpet av den tiden målingene har pågått er det lokalisert mange nye grunner og tidligere umerkede dypbder. Bare Borgvær, hvor målinger har pågått siden august, er det funnet 300 tidligere umerkede dybder.

– Jeg vil kalle det for ekstremsport å gå utenfor skipsleiene, sier Skipper Vallestad, som mener at de nye kartene som kommer i 2008 vil se ganske annerledes ut enn de nåværende.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen