Søk i arkivet

Trodde lyskaster var brann

Redningsskøyta «Uni» la av gårde med fullt mannskap for å slukke en tilsynelatende båtbrann. Det viset seg ved nærmere ettersyn at det dreide seg om en lyskaster.

Rett før klokken halv ni fredag morgen kom meldingen om at den fiskebåt skulle stå i brann på Trondheimsfjorden, samtidig som person skulle ha hoppet over bord, skriver adresse.no

Det ble slått full alarm, og en redningsskøyte og et Sea King-helikopter ble sendt ut for å hjelpe mannskapet. Ved nærmere ettersyn viste det seg imidlertid at det var en kraftig lyskaster, og ikke en brann som hadde utløst alarmen, Personen som skulle ha hoppet over bord var en bøye som ble kastet ut, mens mannskapet fisket etter kveite og breiflabb.

De to om bord var litt skjelvne etter å ha utløst falsk alarm, men tok det fint, sier kaptein på redningsskøyta «Uni» Tore Vårvik til adressa.no.

Han legger til at det er bedre at folk melder fra en gang for mye enn en gang for lite når de ser noe mistenkelig.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen