Søk i arkivet

Finansminister Kristin Halvorsen presenterte forslaget til statsbudsjett i dag.
Finansminister Kristin Halvorsen presenterte forslaget til statsbudsjett i dag.

Statsbudsjettet 2008

Særavgiftsutvalget ville øke avgiftene på båtmotorer med 150 millioner kroner. Dette skulle gjennomføres med progressiv båtmotoravgift. Se hvordan det gikk.

Hva betyr statsbudsjettet for båteiere? Båtliv skrev i sommer om særavgiftsutvalget som foreslo å øke avgiftene på båtmotorer med 150 millioner kroner, slik at samlede avgifter skulle beløpe seg til en halv milliard kroner. Økningen skulle skje i form av progressiv avgift på båtmotorer.

Liten økning
Nå blir det ingen progressiv avgift på båtmoterer. Regjeringen øker avgift på båtmotrerer, eller hk-avgiften, som den heter, med 2,5 prosent. Den øker da fra 140 til 143,50 pr hestekreft.

Økt dieselavgift
Særavgiftsutvalget ønsket også å jevne ut avgiftsforskjellen på diesel og bensin, noe som skulle gi staten en ekstrainntekt på om lag 30 millioner kroner. Differansen på bensin og avgiftsfri diesel er på fire kroner. I statsbudsjettet for 2008 går avgiften på diesel opp med 20 øre pr liter, både for båt og bil, noe som til sammen gir ekstrainntekter på mer enn sju milliarder kroner.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen