Pass båten din, «Andrea» kommer!

Heftig storm ventes på Vestlandet. I kveld kommer den med full styrke.

Publisert Sist oppdatert

Flere nettmedier melder om stormen som nå kommer på Vestlandet. «Andrea» som denne stormen heter vil slå til mellom klokken 19 og 21 i kveld. I en pressemelding fra Storm Weather Center heter det seg at den da vil slå til med det som i metrologikretser kalles Den gifitge halen. Først kommer masse regn, opptil 40 milimeter på de mest utsatte stedene.

På Nordsjøen startet i går evakueringen av opptil 800 oljearbeidere. Allerede i ettermiddag vil stormen på Nordsjøen gi bølgehøyder på inntil 18 meter.

Blant dem som tar sine forholdsregler er Frydenbø båtsenter, som ikke ønsker noen reprise fra stormherjingene i fjor. Den gang sank flere av båtene, og stormen kostet dem flere millioner kroner i tapt fortjeneste. Denne gangen skal vinden være svært lite gunstig for beliggenheten til båtsenteret. Derfor har de nå leid inn kranbil i tillegg til egen heisekran. Båtene skal opp og i sikkerhet.

– Det koster, og vi mister en hel arbeidsdag, men det er verdt det, sier daglig leder Ståle Daae Børnes til BA.

Ønsker du å følge med på uværet har du muligheten til å gjøre det live. Båtliv har lenket opp til flere webkameraer og private værstasjoner langs norskekysten, en stor andel av dem i de berørte områdene. Der kan du også følge med på været på Ekofisk-feltet, hvor det ventes ekstremvær.

Bildeanimasjonen over er hentet fra www.grib.us.