Natteliv i Bergen og kaiplass på Bryggen er ikke den greieste kombinasjonen om ikke skipperen holder seg edru. Politiet melder om at stadig flere gir blaffen i akkurat dét. Foto: Pål S. Schaathun - www.creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.no

Nedslående promilletall fra politibåten «Kjølen»

Fulle mannfolk som tar båten hjem ettter en lang runde på byen er et økende problem i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Dette rapporterer politibåten «Kjølen», som nå er på jevnlige tokt igjen etter en lang vinterpause. Og etter de tre første forsommerukene med patruljering av farvannet rundt byen er det en dyster statistikk mannskapet kan melde om: 15 båtførere har så langt blitt stanset med ulovlig promille, et langt høyere tall enn i samme periode i fjor.

Bak promilletallene er det i følge politiet en gruppe som typisk stikker seg ut: Menn mellom 40 og 50 år som gjerne tar båten til byen, gjennomfører pubrunden - og returnerer på egen kjøl med adskillig høyere promille enn de tillatte 0,8.

Slett sjømannskap

Og ikke bare det - politibetjent Dag Olav Sætre ved Askøy lensmannskontor, som har ti års erfaring som Kjølen-besetning sier til avisen Askøyværingen at det også skorter stygt på sjømannskapet blant hanseatenes etterkommere. For få redningsvester, manglende lanternebruk og minimale kunnskaper og sjøveisregler gjør ikke ferden tryggere om dette i tillegg kommer på toppen av en solid promille:

- Storleiken på båten står ikkje alltid i samsvar med kva føraren kan om å handtera han, seier en bekymret politibetjent Sætre til lokalavisen.