Her diskuteres dagens erfaringer mellom våre to redaksjoner. Fra venstre Jørn Finsrud Båtliv, Axel Nissen-Lie redaksjonssjef i Seilas og Redaktør for begge bladene Ole Henrik Nissen-Lie.
Her kommer invitasjonen til kveldens grillparty på Bolærne.

St. Hans på Bolærne

Båtliv og Seilas har utfordret hverandre og brukte St. Hans-dagen til vennskapelig kappseilas til Bolærne.

Publisert Sist oppdatert

Mens regnet pisket ned over mange St.Hans-bål landet rundt, fant vi en oase i ytre Oslofjord hvor solen strålte og kvelden ble akkurat slik man forventer at en St.Hans-kveld skal være. For i Vestfold vet man å feire; dette er eneste stedet hvor SFO og kommuneansatte har fri dagen etter bålkvelden. Og nettopp bålet brant lystig ved den splitter nye gjestebrygga på Østre Bolærne. På land luktet det tett av grill og nystekt. Etter at øyene ble frikjøpt til bruk som filuftsområde, har de gamle militærbasene blitt et yndet utfuktsmål for folk på hele Østlandet.

St.Hans og båttest

Vi i Seilas og Båtliv får hele tiden spørsmål om hva som gir mest for pengene – motorbåt eller seilbåt? Derfor tok vi med oss hele staben, pluss barn, en motorbåt og en seilbåt. Redaksjonene byttet roller, og vi som til daglig jobber med motorbåter skulle ta oss ut fjorden i en 46-fots seilbåt til 2,5 millioner. Seilbåtgjengen skulle se hva de fikk for samme summen, og endte opp med en motorbåt på 37 fot. Hvilke erfaringer vi gjorde og hva vi synes om byttet? Det kan du lese mer om i Båtliv og Seilas som kommer rett over sommeren.