Søk i arkivet

Obligatorisk båtførerbevis fra nyttår

Etter mye forvirring og mange utsettelser jobber nå Næringsdepartementet med sluttutformingen av lovforslaget om obligatorisk båtførerbevis.

Konklusjonene blir ifølge Rolf Terje Klungland (AP) lagt frem om noen uker, og 1. januar 2009 blir de nye reglene innført.
- Nå jobber departementet med størrelsesbegrensninger på båtene, sier han til NRK.

Kravet om obligatorisk båtførerprøve for fritidsbåtførere vil innføres over en periode på tre år, og senest januar 2011 må trolig førere av båter større enn sju meter eller med større motor enn 25 hestekrefter ha sørget for å ha papirene på plass. Selv om det ennå ikke er fastslått hvilke aldersgrupper som omfattes av de nye lovene, synes det klart at regelen vil gjelde alle som er født etter 1950. Dette er i tråd med tidligere forslag om å skjerme pensjonister og andre meget erfarne båtførergrupper i voksen alder.

Rolf Terje Klungland sier til NRK at obligatorisk båtførerprøve er viktig for sikkerheten:
 - Bryter man lover og regler kan man miste båtførerbeviset, så jeg tror dette vil føre til økt sikkerhet.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen