Søk i arkivet

Redningsselskapet på luften med «egen» tv-kanal

Nå har Redningsselskapet hatt premiere på sine «egen» TV-kanal i det digitale bakkenettet.

Organisasjonen er samarbeidspartner i Frikanalen-prosjektet, de frivillige bevegelsenes  riksdekkende tv-kanal. Sendingene startet i går klokken 15, og første program fra Redningsselskapet var del én av fotograf Morten Krogvolds prisbelønte dokumentar «Tett på Redningsselskapet».

Nærmere 60 frivillige organisasjoner eier Frikanalen, den tredje kanalen som har lov til å sende riksdekkende tv i Norge. Allerede fem måneder etter at konsesjonen ble tildelt kom kanalen på luften, foreløpig med daglige prøvesendinger fra kl. 15.00 til 17.30.

Ved nyttår åpner kanalen offisielt. Da håper de mange eierorganisasjonene å fylle sendetiden fra 12,00 til 17.30.
- I 2010 blir det enda mer sendetid, inntil 24 timer i døgnet dersom vi har tv-programmer nok, sier kanalens styreleder og assisterende kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Ernst Larsen.

Sendingene går foreløpig bare på det digitale bakkenettet, men det er mulig å få en sniktitt på nettstedet www.frikanalen.tv - foreløpig dessverre ikke uten å installere Microsofts ofte kranglete Silverlight-plugin først.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen